Menu

Waar vindt u blogmogelijkheden voor gasten op persoonlijke lening aanvragen

Geld lenen

Geld lenen hoeft niet duur te zijn, indien je de reclames moet geloven. Maar veel kredietaanbieders adverteren met een rentepercentage dat maar http://geldlenenvcyr495.almoheet-travel.com/10-snelle-tips-over-rente-op-lening voor toch wel weinig consumenten geldt. Lees waar je op dienen letten als je geld wilt lenen.

Wanneer leen je?

Als je vrij opneembaar spaargeld hebt, moet je niets gaan lenen. De sommige uitzondering op die regel zijn de aankoop of verbouwing van een bijzonder woning. Of het verstandiger zijn om daarvoor je spaargeld te gebruiken ofwel door een lening af te sluiten hangt af van je persoonlijke belevenis.

Houd betreffende het afsluiten betreffende dezelfde lening rekening aan de gebruiksduur van het artikel dat je aan de lening wilt kopen. Als je bijvoorbeeld 5 jaar in een auto wilt rijden, moet de looptijd van de lening niet langer zijn om te voorkomen dat je aan een restschuld blijft zitten.

Waar let je met?

Je kunt beter niet lenen bij aanbieders die de hoofdtoon leggen op 'Geld lenen zonder BKR' of 'Snel geld lenen'. Identiek geldt voor de zogenaamde flitskredieten.

Ga Check over here niets aan de eerste aanbieder in zee. Je kunt honderden en vaak ook duizenden euro's besparen door een lening af bij sluiten bij een voordelige aanbieder. Vraag minimaal 2 offertes op bij meerdere aanbieders. Let bij u vergelijken op:

 • De looptijd van de lening. Indien is hij afbetaald?
 • De effectieve rente. Hoe hoog zijn de rente op jaarbasis, inclusief alle kosten?
 • De bult van de aflossing. Hoeveel ga je per kalendermaand betalen?
 • De geldigheid van de offerte. Lage rentes zijn soms beperkt geldig, waardoor je snel moet beslissen.
 • Let op verzekeringen die de aanbieder aan de lening probeert te koppelen, bijvoorbeeld dezelfde betalingsbeschermer of overlijdensrisicoverzekering. Bedenk of je die nodig hebt en enigszins de bijkomende kosten is.

  Die verzekering heb je nodig?

  De grootste instinker bij leningen zijn de verzekeringen die eraan gekoppeld worden. Veel aanbieders proberen je buiten dezelfde lening ook betalingsbeschermers betreffende te bieden. Dat moeten problemen voorkomen als het financieel even slechter geworden juist gaat. Wees kritisch naar dit soort verzekeringen. Vaak heb je ze niet nodig.

  Wat gebeurt daar na je dood met je schuld? De omvangrijke banken schelden hem meestal kwijt, maar veel andere aanbieders kloppen bij je nabestaanden aan. Om dat te voorkomen kun je dezelfde overlijdensrisicoverzekering afsluiten betreffende je lening. Vraag je af of je dat ongetwijfeld nodig hebt. Misschien laat je naast je lening ook vermogen gelijk, bijvoorbeeld omdat je overwaarde hebt op je huis. Weet dat een overlijdensrisicoverzekering zelden verplicht is bij dezelfde lening. Is dat ongetwijfeld verplicht, dan ben je altijd vrij boven de keuze waar je hem afsluit.

  Aanvraag voor een lening afgewezen?

  Een kredietverstrekker heeft het recht dezelfde aanvraag voor een lening af te wijzen. Voor een afwijzing kunnen verschillende redenen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een negatieve BKR-registratie (Bureau Krediet Registratie) ofwel een te laag inkomen. Afhankelijk van de reden van afwijzing kun je bij een andere aanbieder informeren. Je kunt ook je BKR-registratie opvragen.

  Negatieve BKR-registratie

  Zodra je een lening hebt afgesloten, worden de kennis van de overeenkomst aangemeld bij BKR. Vanaf dat moment ben je daar dus bekend. Is u krediet beëindigd? Dan blijven je kennis nog 5 jaar waarneembaar. Daarna verdwijnen ze automatisch uit het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI).

  Als je een negatieve BKR-registratie hebt en je van mening bent dat dit onterecht is, kun je een verzoek tot correctie indienen bij de bank ofwel kredietverstrekker die jouw kennis heeft aangemeld bij BKR. Je gegevens worden later gewijzigd als ze feitelijk onjuist zijn. Kom je niet tot een oplossing dan kun je dezelfde beroep doen op de Geschillencommissie BKR; dat kost €50. Als de commissie jou in het gelijk stelt, krijg je datgene bedrag terug.

  Neem actie betreffende problemen

  Lukt het dezelfde weleens niet om rente en aflossing te afrekenen? Laat het dan niets op zijn beloop, echter neem zelf contact op met je kredietverstrekker. Regelmatig is er wel wat te regelen.

  Heb je een klacht over je lening of je financiële tussenpersoon? Dien die dan schriftelijk in bij je aanbieder. Ben je niets tevreden met u antwoord? Richt je dan zelfs het Klachtinstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Geef de aanbieder 8 weken de tijdsbestek om te reageren plus dien de klacht bij het Kifid in 3 maanden na de reactie van de aanbieder in.

  Hypotheekrenteaftrek en meer belastingvoordeel

  Belastingvoordeel bij een bijzonder verblijf

  Heeft u een bijzonder verblijf? Dan kunt u profiteren van belastingvoordeel. Zoals hypotheekrenteaftrek. Maar ook kosten er omheen de koop plus verkoop van uw verblijf kunt u aftrekken betreffende jouwe inkomsten voor de belasting. Lees er meer over.

  Wat is hypotheekrenteaftrek?

  De hypotheekrente die u betaalt voor uw hypotheek kunt jij onder voorwaarden aftrekken betreffende uw inkomen in box 1. Doordat u geld terugkrijgt van de Belastingdienst betaalt u netto slechter geworden aan uw hypotheek.

  Kosten die u 1 keer mag aftrekken

  Bijvoorbeeld:

  • Taxatiekosten
  • Advieskosten voordat uw hypotheek
  • Afhandelingskosten voor uw hypotheek
  • Kosten aanvragen Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  • Notariskosten hypotheekakte
  • Vergoeding voor vervroegd aflossen (eerder boeterente).
  • Kosten die jij elk tijdsperiode mag aftrekken
  • Bijvoorbeeld:

   • Hypotheekrente betreffende de lening van uw woning
   • Betalingen betreffende de grondeigenaar voor erfpacht, opstal of beklemming
   • Onderhoudskosten voor een rijksmonumentenpand.
   • Precies weten die kosten u kunt aftrekken?
   • Kijk op de website van de Belastingdienst.
   • Hypotheekrenteaftrek: de voorwaarden

    Bekijk of u voldoet aan de voorwaarden. Bijvoorbeeld:

    U gebruikt de hypotheek alleen voor het kopen, verbeteren of onderhouden van uw verblijf. Of voor de afkoop betreffende het recht betreffende erfpacht.

    De woning is jouwe hoofdverblijf. De rente voordat de koop van de vakantiehuis of tweede woning kunt jij niet aftrekken.

    U lost uw hypotheek minimaal annuïtair of lineair boven maximaal 30 jaar helemaal af. Heeft u dezelfde hypotheek afgesloten vóór 2013? Dan kunt jij de hypotheekrente soms tevens aftrekken als u gedeeltelijk of niet aflost.

    Verkoopt jij de woning met overwaarde? En koopt u in 3 jaar een nieuwe verblijf? Dan moet u de overwaarde gebruiken voor uw nieuwe huis om opnieuw van hypotheekrenteaftrek bij kunnen profiteren. Dit heet de bijleenregeling.

    Voor jij hypotheekrente kunt aftrekken, telt een deel van de waarde van jouwe woning mee als inkomen voordat de belasting. Dat heet eigenwoningforfait en is dezelfde percentage van de WOZ-waarde van uw woning. De gemeente stelt de WOZ-waarde elk jaar opnieuw vast.

    Wanneer is de hypotheekrente niets aftrekbaar?

    Als u na 31 december 2012 voor de eerste keer een hypotheek heeft afgesloten plus dit een aflossingsvrije hypotheek was. Of een hypotheek dat u niet in maximaal 30 jaar ten minste annuïtair aflost.

    Als jij een deel van uw hypotheek voor iets anders gebruikt dan voor jouwe verblijf. Bijvoorbeeld voor dezelfde auto of de studie van uw kinderen.

    Hoe hoog zijn de teruggave op hypotheekrenteaftrek?

    Dat zit aan uw inkomen. Hoe meer u verdient, hoedanig hoger uw hypotheekrenteaftrek. De overheid verlaagt de maximale hypotheekrenteaftrek nu langzaam. Voornamelijk als u in dezelfde hogere tariefschijf zit, merkt u dit. Valt u in de hoogste opslagmedium? Dan is de hypotheekrenteaftrek in 2020 verlaagd volgens 46%.

    Hoe krijgt u uw hypotheekrente terug?

    De aftrekbare rente krijgt u voor dezelfde deel terug van de Belastingdienst. U kunt u bedrag dat u terugkrijgt in 1 keer ontvangen na afloop van u belastingjaar naar aanleiding betreffende uw aangifte over datgene jaar. Kiest u voordat een voorlopige teruggaaf? Later krijgt u elke maand een deel terug. Gelijk afloop van het belastingjaar verrekent de Belastingdienst wat u te veel of te weinig heeft gekregen.

    Precies waar vind ik de gegevens van mijn hypotheek die ik nodig heb voor de belastingaangifte?

    In uw Financieel Jaaroverzicht ziet u tevens uw Hypotheek jaaroverzicht. Daarin staat hoeveel u aan hypotheekrente en eventueel betreffende aflossing heeft betaald. Ook ziet u wat uw openstaande hypotheekbedrag was aan het aftrap en betreffende het einde van u jaar.

    Uw Financieel Jaaroverzicht 2019 positie uiterlijk 20 februari 2020 voor u klaar boven Internet en Mobiel Bankieren. U ontvangt een Bankmail in Internet Bankieren als uw overzicht klaarstaat.

    1. Tips voor lenen
    2. Zo leent jij verantwoord geld
    3. Spaargeld gebruiken, is altijd goedkoper dan geld lenen. Maar sluit jij een lening af, later wilt jij er ongetwijfeld van zijn dat u die kunt terugbetalen. 6 tips door zo verstandig mogelijk te lenen.

     Bepaal hoeveel jij elke maand kunt missen: leen verantwoord

     Een lening heeft jij niet meteen terugbetaald. Maak eerst dezelfde overzicht betreffende uw maandelijkse inkomsten plus uitgaven. Houdt u geld over? Later is datgene het bedrag wat jij kunt missen aan u terugbetalen van uw lening en de rente. Bedenk ook ofwel dit boven de toekomst nog lukt. Als jij bijvoorbeeld minder gaat werken of jouwe kinderen vertrekken studeren.

     Bereken uw maandlasten

     Bereken hoeveel jij kunt lenen

     Kies een looptijd die past betreffende uw budget

     De periode waarbinnen u een lening dienen terugbetalen heet de looptijd. Een langere looptijd zorgt voor lagere maandlasten. U heeft daarbij langduriger tijd om het bedrag dat u heeft geleend terug te betalen. Maar bij een langere looptijd betaalt u wel langere rente. De totale kosten van uw lening is daardoor hoger dan betreffende een kortere looptijd.

     Kies een looptijd die past bij de levensduur

     Stel, u leent voordat een auto en jij verwacht datgene die nog 5 jaar rijdt. Kies dan voor een looptijd van maximaal 5 tijdsperiode. Anders betaalt u weldra voor wat dat u niet langduriger gebruikt.

     Voeg leningen samen

     Heeft u meerdere leningen? Sluit die later over naar 1 nieuwe lening. Dit geeft langduriger overzicht en zijn meestal voordeliger.

     Bekijk de voordelen van oversluiten

     Ontvang belastingvoordeel bij een verbouwing

     Leent u geld om uw koophuis te verbeteren? Bijvoorbeeld voor een verbouwing of nieuwe keuken? Dan kunt jij de rente van jouwe Persoonlijke Lening aftrekken van jouwe belastbaar inkomen.

     Go Back

     Comment

     Blog Search

     Blog Archive

     Comments

     There are currently no blog comments.